Robiłam po raz pierwszy i na pewno nie ostatni. Tak nam zasmakowały, że teraz będą na stałe w naszym menu grillowym. Tak jak cukinie. Składniki:
10 dużych pieczarek
mała cebula
10 dag sera pleśniowego z niebieską pleśnią (np. Lazur)
1 łyżka oleju
10 orzechów włoskich
sól
Pieczarki czyścimy, nie myjemy!!! Jak są bardzo brudne to obieramy skórkę z kapeluszy. Nóżki wyłamujemy. Kapelusze solimy. Nóżki grzybów dusimy na zeszklonej, pokrojonej w drobną kostkę cebulce i zostawiamy do ostygnięcia. Kapelusze faszerujemy cebulką z grzybami, na to nakładamy posiekane drobno orzechy włoskie. Na górę układamy kawałki sera. Grillujemy na tackach aluminiowych, aż ser z góry się roztopi.
z piekarnika nadziewane mięsem mielonym też są smaczne!!! polecam!!! zimową porą...
OdpowiedzUsuńMmm, widzę na pieczarkach niebieski ser, już mi się podoba ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńPychota, już bym jadła :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
myszkagotuje.blogspot.com