Składniki:
- cukinie
- oliwa z oliwek
- sól
- zioła prowansalskie
Cukinie obrać ze skórki i wydrążyć nasiona, następnie pokroić w półplasterki. Przełożyć całość do miski i polać oliwą z oliwek, posolić i posypać ziołami, wszystko dokładnie wymieszać. Nie podaję proporcji, bo to zależy od gustu jak kto woli, ważne tylko żeby cukinie były obtoczone oliwą.
Tak przygotowane cukinie piec na grillu, najlepiej na tacce, aż będą miękkie.
W tym roku mimo, że sezon grillowy rozpoczęliśmy, cukinie jeszcze nie grillowałam (za drogie, albo marne okazy). Tak więc zdjęcie zamieszczę przy najbliższej okazji.
***
Dziś (15 czerwca) grillowałam cukinie i nie kroiłam w półplasterki. Po prostu zostawiłam pokrojone na ćwiartki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz