wtorek, 22 stycznia 2019

Pasta z awokado

Pomysł i wykonanie wg mojego męża.

Składniki:

  • 1 awokado
  • 2 jajka na twardo
  • koperek zielony
  • 4-5 rzodkiewek
  • sok z cytryny
  • sól
  • 1 mały ząbek czosnku
  • oliwa z oliwek (niekoniecznie)
  • 1/2 cm papryczki chili 
Awokado obrać i rozgnieść widelcem. Dodać posiekane jajka i koperek. Umyte rzodkiewki potrzeć na tarce i wymieszać z pozostałymi składnikami. Do pasty wycisnąć sok z cytryny, dodać roztarty z solą czosnek i papryczkę. Wszystko razem wymieszać. Jeśli uważacie, że pasta za mało się klei, jest za sucha można dodać odrobinę oliwy z oliwek - wszystko zależy od stopnia dojrzałości awokado.


1 komentarz:

  1. Uwielbiam awokado w każdej postaci. Znam wersję bez rzodkiewki i już mi ślinka cieknie na myśl o wypróbowaniu nowego przepisu.

    OdpowiedzUsuń