Składniki:
- 1 awokado
- 2 jajka na twardo
- koperek zielony
- 4-5 rzodkiewek
- sok z cytryny
- sól
- 1 mały ząbek czosnku
- oliwa z oliwek (niekoniecznie)
- 1/2 cm papryczki chili
Awokado obrać i rozgnieść widelcem. Dodać posiekane jajka i koperek. Umyte rzodkiewki potrzeć na tarce i wymieszać z pozostałymi składnikami. Do pasty wycisnąć sok z cytryny, dodać roztarty z solą czosnek i papryczkę. Wszystko razem wymieszać. Jeśli uważacie, że pasta za mało się klei, jest za sucha można dodać odrobinę oliwy z oliwek - wszystko zależy od stopnia dojrzałości awokado.
Uwielbiam awokado w każdej postaci. Znam wersję bez rzodkiewki i już mi ślinka cieknie na myśl o wypróbowaniu nowego przepisu.
OdpowiedzUsuń