Składniki:
Ciasto:
- 3 szklanki mąki
- 3 łyżki cukru
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 250 g masła lub margaryny
- 5 żółtek
- 1 kg twarogu
- 1 jajko
- 100 g masła
- 1 budyń waniliowy
- 1/2 szklanki cukru (jeśli ktoś lubi bardzo słodkie ciasta)
- 5 białek
- 1 szklanka cukru
- puszka brzoskwiń
- Najpierw ciasto: siekamy mąkę z margaryną dodajemy pozostałe składniki i szybko zagniatamy ciasto. 2/3 ciasta wykładamy do formy, a resztę wkładamy do zamrażarki.
- Ser trzeba zmielić, a potem zmiksować z pozostałymi składnikami, albo jak się ma thermomix po prosu wszystko zmielić razem, obroty 5 przez ok. 3 min.
- Na rozwałkowane w formie ciasto wylewamy masę serową.
- Na serze układamy pokrojone w kawałki brzoskwinie.
- Na to wylewamy bezę, czyli ubite białka z cukrem
- Na wierzch trzemy na tarce ciasto, które był w zamrażarce.
- Pieczemy godzinę, z termoobiegiem temp. 150-180 stopni.
Jaka wielkość blaszki?
OdpowiedzUsuń