Absolutnie egzotyczne połączenie jak dla mnie. Winogrona, fasola i czosnek, ot i cała sałatka.
Proste a smakuje naprawdę dobrze. Na pewno warta powtórzenia.
Składniki:
- puszka fasoli czerwonej
- kiść winogron zielonych bezpestkowych (albo wydłubujemy pestki z winogron pestkowych)
- 100 g sera Lazur z niebieską pleśnią
- sos: 3 łyżki majonezu + 2 łyżki jogurtu naturalnego + 2-3 ząbki czosnku
Fasolkę odcedzamy na sitku i przelewamy wodą. Gdy fasolka obcieknie dodajemy ją do salaterki, do tego dodajemy winogrona rozkrojone na połówki i trzemy na tarce o grubych oczkach lub kruszymy ser. Całość polewamy sosem majonezowym. Warto sałatkę zrobić przynajmniej godzinę przed podaniem, żeby smaki się przegryzły. Zdjęcie zrobiłam przed polaniem sosem, wygląda bardziej kolorowo :-) i można rozróżnić składniki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz