Dla osób, które nie mają Thermomixa - ser należy zmielić w maszynce do mięsa dwa razy.
Składniki:
CIASTO
- 25 dag mąki
- 1/2 kostki margaryny
- 2 jajka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 15 dag cukru
Zagnieść ciasto, na czas przygotowania sera, chłodzić w lodówce, potem dać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
SER
- 1 kg twarogu (nie z wiaderka!)
- 1/2 szklanki oleju
- 2 szklanki mleka
- 2 szklanki cukru (można dać mniej)
- 1 budyń waniliowy
- 2 jajka
- 4 żółtka
Wszystkie składniki dać do Thermomixa i zmielić ok. 1 minuty, obroty 5-6. Masa jest rzadka - taka ma być. Wylewamy ją na ciasto i pieczemy 45 minut, temp. 150-160 stopni.
- 4 białka
- szklanka cukru pudru
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz