Składniki:
- 35 dag sera żółtego
- 30 dag fileta z kurczaka
- 30 dag pieczarek
- pół szklanki majonezu
- 3 jajka
- cebula
- trochę oleju
Pieczarki drobno kroimy i podsmażamy na cebuli, doprawiamy solą i pieprzem.
Kurczaka rozbijamy na cienkie plastry.
Ser trzemy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy jajka i majonez, mieszamy. Na papierze do pieczenia lekko posmarowanym olejem wylewamy masę serową. Pieczemy ok. 20 minut w temp. 180 stopni.
Po wyjęciu z piekarnika, na ciepłym cieście rozkładamy pierś z kurczaka, solimy, pieprzymy, a na to układamy pieczarki. Całość zwijamy w roladę i pieczemy 25 minut, temp. 180 stopni.
Smakuje na ciepło i na zimno.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz