niedziela, 11 marca 2018

Rolada z kurczaka w panierce serowej

Kasiu - dziękuję za przepis!

Składniki:

  • 35 dag sera żółtego
  • 30 dag fileta z kurczaka
  • 30 dag pieczarek
  • pół szklanki majonezu
  • 3 jajka
  • cebula
  • trochę oleju
Pieczarki drobno kroimy i podsmażamy na cebuli, doprawiamy solą i pieprzem.
Kurczaka rozbijamy na cienkie plastry. 
Ser trzemy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy jajka i majonez, mieszamy. Na papierze do pieczenia lekko posmarowanym olejem wylewamy masę serową. Pieczemy ok. 20 minut w temp. 180 stopni.
Po wyjęciu z piekarnika, na ciepłym cieście rozkładamy pierś z kurczaka, solimy, pieprzymy, a na to układamy pieczarki. Całość zwijamy w roladę i pieczemy 25 minut, temp. 180 stopni.
Smakuje na ciepło i na zimno.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz