Szybki obiad, a ponieważ zasmakował rodzinie to równie szybko zniknął z talerzy. U nas była wersja bez mięsa, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by pierożki zalać sosem bolońskim.
Składniki:
- 1 opakowanie makaronu tortellini serowo-grzybowego 250 g
- 500 g przecieru pomidorowego
- 200 g sera żółtego
- oreano
- czosnek
Tortellini gotujemy w osolonej wodzie al dente. Odcedzamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem. Zalewamy przecierem, który wcześniej należy doprawić ziołami i roztartym z solą czosnkiem. Posypujemy całość startym serem i zapiekamy (pierożki były gorące, więc 15 minut w piekarniku wystarczy).
mmm wygląda pysznie !
OdpowiedzUsuń! klik - Wszystko o Aliexpress, realne zdjęcia, recencje, opinie - klik !
pyszne polecam :)
OdpowiedzUsuń