Składniki:
- filety z kurczaka
- słoik pomidorów suszonych w oleju
- 3-4 ząbki czosnku
- plastry boczku, surowego, wędzonego, po 3 szt. na jedną roladkę
- zioła prowansalskie
- olej do smażenia
- sól, pieprz.
Filety rozklepujemy. Każde mięso smarujemy roztartym czosnkiem z solą. Na każdym układamy po kilka pomidorów, posypujemy przyprawami.. Zwijamy roladki. Plastrami boczku owijamy mięso i obsmażamy na gorącej patelni, z odrobiną oleju. Następnie mięso podlać odrobiną wody, posypać ziołami i dusić pod przykryciem ok. 15-20 minut. Przed samym podaniem zrumienić na rozgrzanej patelni, by boczek zrobił się chrupiący.
Witaj ! Nominowałam twój blog do Liebster blog Award, proszę zajrzyj w wolnej chwili http://gotowanietoproste.blogspot.com/2016/01/liebster-blog-award.html
OdpowiedzUsuń