piątek, 5 lutego 2016

Indyk pieczony w rękawie

Mięso, przygotowane w ten sposób jednego dnia może być obiadem, a na drugi dzień wędliną do kanapek.

Składniki:
  • filet z indyka, 80 dag - 1 kg
  • 3-4 ząbki czosnku
  • sól
  • papryka słodka, ok. 2 łyżki
  • 2-3 łyżki musztardy
  • domowa vegeta
  • pieprz
Mięso umyć, osuszyć i natrzeć roztartym z solą czosnkiem oraz pozostałymi przyprawami. Zostawić w lodówce na minimum 2 godziny.
Piec w rękawie 1 godzinę w temp. 180 stopni.
Ot i cała filozofia. Przepis banalny, a synkowi tak smakowało, że aż miło patrzyć jak szybko obiad znikał z talerza :-)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz