- zupki chińskie ser w ziołach Nudle Knorr
- 1/2 główki kapusty pekińskiej
- 4 jaja na twardo
- 20 dag polędwicy sopockiej (lub filet z kurczaka)
- 10 cm białej części pora
- 1 puszka kukurydzy
- pół papryki czerwonej i zielonej pokrojone w kostkę
- szczypiorek
- majonez + jogurt naturalny, po 2-3 łyżki każdego
Makaron z zupek zalewamy 1 szklanką wrzątku i zostawiamy do napęcznienia.
Kapustę, pora, szczypiorek posiekać, wrzucić do miski. Polędwicę i obrane jaja pokroić w kostkę. Dodać kukurydzę, paprykę, makaron z zupek.
Przyprawy z zupek wymieszać z jogurtem i majonezem i dodać do sałatki.
Posypać szczypiorkiem.
Gotową sałatkę wstawić do lodówki na co najmniej 1 godzinę dla przegryzienia się smaków.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz