środa, 5 września 2018

Makaron ryżowy z wędzonym tofu

Obiad w 15 minut. Porcja na 4 osoby.




Składniki:

  • 200 g makaronu ryżowego
  • 1 tofu wędzonego 200g
  • opakowanie chińskich warzyw na patelnię 
  • olej do smażenia
  • uprażone orzeszki pinii do pospania
  • przyprawa 5 smaków lub curry
  • sos sojowy



Makaron ugotować 5-8 minut (zgodnie z instrukcją na opakowaniu). W międzyczasie na patelni rozgrzać olej, dodać warzywa i przyprawy. Ser tofu pokroić w kostkę i dodać na koniec, gdy warzywa będą już miękkie, na 2-3 minuty. Całość wymieszać z ugotowanym i odcedzonym makaronem. Posypać uprażonymi orzeszkami.

P.S. Moje pierwsze danie z wędzonym tofu. Dla tych co jeszcze nie próbowali - mi przypomina oscypek i zdecydowanie bardziej smakuje niż tofu naturalne.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz