Same koszyczki można wykorzystywać na wiele sposobów. Ja często podaję je gościom faszerowane pieczarkami, szynką, serem żółtym i do tego barszczyk. Albo tak jak dziś w wersji wegetariańskiej.
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- brokuł
- 1/2 kostki serka typu feta
- ok. 5 dag parmezanu
Formę na muffinki smarujemy margaryną. Jest to konieczne, pomimo, że ciasto francuskie jest tłuste, jeśli nie wysmarujemy formy koszyczki będą się łamały przy wyjmowaniu. Wkładamy kwadraty z ciasta do formy i posypujemy każdy parmezanem. Na to układamy po różyczce brokuła i kawałku fety.
Pieczemy ok. 15-20 min. w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.
Ja koszyczki podałam na niedzielny obiad ze smażoną miruną.
ciekawa przystawka, napewno skorzystam z przepisu :)
OdpowiedzUsuń