Składniki:
- 1 opakowanie tortellini z szynką
- 1 słoik selera konserwowego
- biała część pora
- 2 jajka
- puszka ananasa (nie cała, odłożyłam 3 plastry)
- 2 jajka na twardo
- 2-3 łyżki majonezu
- sól, pieprz do smaku
- 1 łyżka oleju
Makaron gotujemy w osolonej wodzie z odrobiną oleju - żeby pierożki nie posklejały się.
Z jajek wyjmujemy żółtko (będzie do dekoracji), a białko kroimy w kostkę. Por kroimy i parzymy wrzątkiem na sitku, żeby nie był za ostry.
Seler i ananas odcedzamy. Plastry ananasa kroimy w kostkę.
Gdy ugotowane tortellini ostygną, dodajemy seler, ananas, białko, por i majonez. Mieszamy delikatnie i ewentualnie doprawiamy.
Sałatkę posypujemy startym żółtkiem i szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz