sobota, 10 grudnia 2016

Janusz gotuje - pierogi z łososiem i ricottą

Gdy ja obserwowałam trening Michała, Janusz gotował. Wyszło znakomicie. W dodatku ok. 20 pierogów zostało, więc je zamroziliśmy. Nic się nie zmarnuje.

Składniki:

  • Ciasto na pierogi wyrobił Thermomix, wg przepisu z książki "Radość gotowania" - z 560 g mąki (jedna zmiana - żeby ciasto było miękkie Janusz dał tylko żółtko, a nie jak w przepisie jajko).
  • Farsz: ugotowane i obrane z ości 3 dzwonka łososia + 1 serek ricotta, sól, pieprz cytrynowy, skórka z cytryny, sok z cytryny, koperek
  • Sos koperkowy - wg przepisu z książki "Radość gotowania" + sos koperkowo-ziołowy do sałatek firmy Culineo (z Biedronki)

A oto gotowe danie:



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz