sobota, 17 grudnia 2016

Spaghetti ze szpinakiem, cukinią i orzeszkami pinii

.. a do tego łosoś

Składniki:

  • makaron dla 2 osób
  • pół małej cukinii
  • 2 kulki mrożonego szpinaku - liści
  • ok 150 g łososia ugotowanego na parze
  • ząbek czosnku
  • orzeszki pinii - uprażone na suchej patelni
  • oliwa
  • parmezan do posypania
  • 2 łyżki śmietany
Gotujemy makaron.
Na oliwie podsmażamy pokrojony w plasterki czosnek. Dodajemy pokrojoną w kawałki cukinię i chwilę dusimy, następnie wrzucamy rozmrożony szpinak i kawałki łososia oraz orzeszki. Gdy wszystko jest ciepłe dodajemy śmietanę i doprawiamy solą i pieprzem. Do sosu dodajemy ugotowany makaron, wszystko mieszamy i podgrzewamy chwilę. Wykładamy danie na talerze i posypujemy parmezanem.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz