niedziela, 24 lutego 2019

Carpaccio z buraka

Nowy przepis, który testowałam w Walentynki, a wczoraj powtórzony dla naszych gości.

Składniki:

  • 4 małe buraki
  • rukola
  • kostka sera feta
  • ok. 50 g słonecznika łuskanego
  • sos winegret: oliwa, miód, ocet balsamiczny, sól
Przygotowanie:



Buraki myjemy i gotujemy w łupinach. Można zamiast gotować, owinąć każdy burak w folię aluminiową i piec ok. godziny w piekarniku.Najlepiej ugotować buraki dzień wcześniej. Ostudzone buraki obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Układamy na półmisku. 
Słonecznik prażymy na suchej patelni. Posypujemy nim buraki. Następnie układamy rukolę i całość polewamy sosem winegret. Na końcu układamy pokrojoną w kostkę fetę. Pyszne, proste i kolorowe.

1 komentarz:

  1. Casino Tycoon, Reno, NV Jobs - Mapyro
    Information 익산 출장안마 about 라이브스코어 Casino Tycoon, Reno, NV 정읍 출장안마 jobs 광주 출장마사지 available in Reno, 순천 출장마사지 NV. Apply to Security Officer, Casino Tycoon, Senior Customer Service Engineer and more!

    OdpowiedzUsuń