Składniki:
- 70 dag filetu z dorsza, rozmrożonego lub świeżego
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 cebula
- 2 cebulki młode ze szczypiorkiem
- 2 ząbki czosnku
- 1 papryczka chili bez pestek
- 1 czerwona papryka
- 1 puszka pomidorów
- 3 łyżki posiekanej pietruszki zielonej
- 1 łyżka posiekanej kolendry
- sól, pieprz
- puszka 350 ml mleczka kokosowego
Dodać pomidory i dusić 5 minut. Następnie dodajemy pietruszkę i kolendrę. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Teraz wlewamy mleczko kokosowe i mieszamy. Dodajemy kawałki surowej ryby i gotujemy na małym ogniu do 15 minut. Doprawiamy jeszcze raz i podajemy z ryżem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz