Robiłam po raz pierwszy i na pewno nie ostatni. Tak nam zasmakowały, że teraz będą na stałe w naszym menu grillowym. Tak jak cukinie. Składniki:
10 dużych pieczarek
mała cebula
10 dag sera pleśniowego z niebieską pleśnią (np. Lazur)
1 łyżka oleju
10 orzechów włoskich
sól
Pieczarki czyścimy, nie myjemy!!! Jak są bardzo brudne to obieramy skórkę z kapeluszy. Nóżki wyłamujemy. Kapelusze solimy. Nóżki grzybów dusimy na zeszklonej, pokrojonej w drobną kostkę cebulce i zostawiamy do ostygnięcia. Kapelusze faszerujemy cebulką z grzybami, na to nakładamy posiekane drobno orzechy włoskie. Na górę układamy kawałki sera. Grillujemy na tackach aluminiowych, aż ser z góry się roztopi.
Z racji tego że mamy zimę na całego, a więc i okres przeziębień, pierwszy przepis będzie na domową warzonkę, napój który pije się gorący, ...
Wszystkie teksty i zdjęcia są własnością autorki bloga. Jakiekolwiek ich kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie bez mojej wiedzy i zgody jest zabronione.
BZIKowe podsumowanie - luty 2025
-
Uszanowanie. Przepraszam za lekkie opóźnienie. Na wstępie dwie uwagi
zwiÄ…zane ze styczniowym podsumowaniem. Sprawa pierwsza to skleroza. W
zeszłomiesięcz...
z piekarnika nadziewane mięsem mielonym też są smaczne!!! polecam!!! zimową porą...
OdpowiedzUsuńMmm, widzę na pieczarkach niebieski ser, już mi się podoba ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńPychota, już bym jadła :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
myszkagotuje.blogspot.com