sobota, 15 czerwca 2013

Pieczarki z grilla

Robiłam po raz pierwszy i na pewno nie ostatni. Tak nam zasmakowały, że teraz będą na stałe w naszym menu grillowym. Tak jak cukinie.

Składniki:
  • 10 dużych pieczarek
  • maÅ‚a cebula
  • 10 dag sera pleÅ›niowego z niebieskÄ… pleÅ›niÄ… (np. Lazur)
  • 1 Å‚yżka oleju
  • 10 orzechów wÅ‚oskich
  • sól
Pieczarki czyścimy, nie myjemy!!! Jak są bardzo brudne to obieramy skórkę z kapeluszy. Nóżki wyłamujemy. Kapelusze solimy. Nóżki grzybów dusimy na zeszklonej, pokrojonej w drobną kostkę cebulce i zostawiamy do ostygnięcia. Kapelusze faszerujemy cebulką z grzybami, na to nakładamy posiekane drobno orzechy włoskie. Na górę układamy kawałki sera.
Grillujemy na tackach aluminiowych, aż ser z góry się roztopi.




3 komentarze:

  1. z piekarnika nadziewane mięsem mielonym też są smaczne!!! polecam!!! zimową porą...

    OdpowiedzUsuń
  2. Mmm, widzę na pieczarkach niebieski ser, już mi się podoba ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń
  3. Pychota, już bym jadła :)
    Pozdrawiam
    myszkagotuje.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń