Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego schłodzonego
- 1 ser feta
- 1 bryndza
- 3-4 plasterki żółtego sera
- zioła suszone: oregano, bazylia
- sezam
- keczup
- pieprz
Na pierwszy pasek rozsmarowujemy keczup, układamy na całej długości ser żółty, posypujemy oregano. Zwijamy jak roladę i kroimy na takie małe "ślimaczki". Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Drugi pasek smarujemy bryndzą i posypujemy pieprzem. Składamy na pół, po dłuższej krawędzi i także kroimy małe ciasteczka i na blachę.
Na ostatni pasek nakładamy kawałeczki pokruszonej fety, posypujemy bazylią. Zawijamy brzegi do środka, posypujemy sezamem i kroimy na kawałeczki. Układamy na blasze.
Ciasteczka pieczemy ok. 15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz