Składniki:
- 200 g mąki kukurydzianej
- 40 g mąki pszennej
- 20 g masła
- 150 ml gorącej wody
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra, parmezan
Ciasto rozwałkowujemy cieniutko, im cieńsze tym krakersy będą bardziej chrupiące i wykrawamy ciasteczka. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posypałam część parmezanem, a część dodatkowo pieprzem ziołowym.
Pieczemy ok. 15 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.
Przepis pochodzi z bloga http://smak-zdrowia.blogspot.com
bardzo fajny pomysł :)
OdpowiedzUsuńWitaj. :) Nominuję Cię do Liebster Blog Award . Więcej informacji znajdziesz na moim blogu http://www.mojewypiekiinietylko.com/2014/03/liebster-blog-award/#more-1622 Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuń