sobota, 8 marca 2014

Spaghetti z tuńczykiem

"Mamusiu wyszła ci pychotka", tak wczorajszy obiad podsumował Michałek. Po takiej opinii nie pozostaje mi nic innego jak zamieścić przepis na blogu.

Składniki: na 4 osoby
  • 250 g makaronu spaghetti
  • puszka tuńczyka w oleju (duże kawałki, nie rozdrobniony)
  • 1 cebula
  • 2-3 łyżki oleju
  • pół puszki kukurydzy
  • pół opakowania sera feta
  • ok. 200 ml śmietany 18%
  • oregano, sól, pieprz
Gotujemy wodę na makaron. W tym czasie na oleju szklimy posiekaną cebulę. Dodajemy tuńczyka, kukurydzę, fetę zalewamy śmietaną i podgrzewamy, ale nie zagotowujemy. Doprawiamy pieprzem i oregano. Ugotowany makaron dodajemy do sosu, mieszamy i od razu podajemy.


1 komentarz: