"Mamusiu wyszła ci pychotka", tak wczorajszy obiad podsumował Michałek. Po takiej opinii nie pozostaje mi nic innego jak zamieścić przepis na blogu.
Składniki: na 4 osoby
- 250 g makaronu spaghetti
- puszka tuńczyka w oleju (duże kawałki, nie rozdrobniony)
- 1 cebula
- 2-3 łyżki oleju
- pół puszki kukurydzy
- pół opakowania sera feta
- ok. 200 ml śmietany 18%
- oregano, sól, pieprz
Gotujemy wodę na makaron. W tym czasie na oleju szklimy posiekaną cebulę. Dodajemy tuńczyka, kukurydzę, fetę zalewamy śmietaną i podgrzewamy, ale nie zagotowujemy. Doprawiamy pieprzem i oregano. Ugotowany makaron dodajemy do sosu, mieszamy i od razu podajemy.
Prosto i smacznie ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuń