sobota, 26 sierpnia 2017

Wiśniowa pychotka

Lekkie orzeźwiające ciasto, w sam raz na lato.



Składniki:

Upiec biszkopt z 4 jajek.

Masa budyniowa:

  • 1 litr soku wiśniowego (u mnie Tymbark wiśnia-jabłko)
  • 3 budynie śmietankowe
  • 3 łyżki cukru
Pianka wiśniowa
  • 2 śnieżki
  • 400 ml mleka
  • 2 galaretki wiśniowe
2 paczki delicji wiśniowych
pół tabliczki gorzkiej czekolady

Masa
Na soku ugotować budyń. Jeszcze gorący wlać na biszkopt. Na ciepłej masie ułożyć delicje.


Pianka
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody. Śnieżki ubić wg przepisu na opakowaniu. Wlać lekko tężejącą galaretkę, zmiksować. Piankę wylać na delicje. Wstawić do lodówki do stężenia. Ozdobić czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej.
 







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz