Składniki:
- 2 żółtka
- 2 łyżki kakao
- 125 dag masła
- 2 szklanki mąki
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 50 g cukru
- ok. 40 dag borówek
- 1 łyżka lodowatej wody
- 3-4 białka
- pół szklanki cukru
- kilka kropel soku z cytryny
Następnie ciasto wyjmujemy, rozwałkowujemy i wylepiamy nim formę do tarty, którą wcześniej należy wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Ciasto gęsto nakłuwamy widelcem i wkładamy do piekarnika, temp. 180 stopni na 15-20 minut. Pod koniec pieczenia ubijamy białka, dodajemy do nich cukier i sok z cytryny. Gdy piana jest sztywna i lśniąca, wyjmujemy ciasto z piekarnika, układamy na nim borówki i rozsmarowujemy bezę. Pieczemy ok. 30 minut.
Apetycznie wygląda ta tarta!! Pozdrawiamy i zapraszam do Nas, gdzie już jutro rusza rozdawajka dla Naszych fanów~!
OdpowiedzUsuńWitam! Wspaniały przepis! :) Zapraszam do udziału w konkursie: http://www.rynek.webd.pl/wakacyjny-konkurs-na-25-urodziny/
OdpowiedzUsuń