Ciasto naleśnikowe:
- 2 szklanki mąki
- 2 szklanki mleka
- 1 jajko
- 1 łyżka oleju
- sól, pieprz, ulubione zioła
Nadzienie:
- sałata lodowa
- 2 pomidory
- 2 ogórki zielone
- oliwki czarne
- pęczek rzodkiewek
- cebula
- szynka w plastrach lub boczek 1-2 szt. na każdy naleśnik
- mały jogurt naturalny
- 2-3 łyżki majonezu
- 2 ząbki czosnku
- keczup
Cebulę kroimy w cienkie plasterki.
Na rozgrzaną patelnię wlewamy chochelkę ciasta, układamy na cieście kilka plasterków cebuli i szynki lub boczku. Smażymy na rumiano z obu stron.
Na gorący naleśnik układamy sałatkę, polewamy sosem jogurtowym, składamy na pół i polewamy keczupem.
Fajny pomysł na obiadek :-)
OdpowiedzUsuń