Składniki:
- 12 kotletów schabowych
- olej do smażenia kotletów
- 25 dag cebuli
- 1 łyzka oleju
- 2 łyżki keczupu
- 25 dag sera żółtego
- 1 żółtko
- 3 łyżki śmietany
- zioła prowansalskie
Przygotować panierkę: na 1 łyżce oleju udusić cebulę pokrojoną w kostkę i zmiksować. Do zimnej cebuli dodać potarty ser żółty, żółtko, śmietanę i zioła. Wszystko wymieszać. Kotlety ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdy kotlet nakładamy panierkę i zapiekamy 20-30 min. w piekarniku nagrzanym do 150 stopni.
Oprócz schabowych podałam bitki wołowe w sosie. Aby wołowina była miękka należy w trakcie gotowania dodać łyżeczkę musztardy. Zdziała cuda! Mięso mięciutkie, rozpływa się w ustach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz