Ciasteczka można również robić z marmoladą, zamiast jabłek, również są smaczne, ale skoro u nas osiem jabłonek w ogrodzie...
Składniki:
- 500 g sera białego zmielonego
- 500 g margaryny
- 500 g mąki pszennej
- jabłka obrane ze skórki, bez gniazd nasiennych, pokrojone na plasterki
- cukier puder do posypania
- ewentualnie cynamon
Układamy na blaszce wysmarowanej margaryna lub na papierze do pieczenia i pieczemy w temp. 150-180 stopni, do zrumienienia, około 15 minut. Od razu, gorące posypujemy obficie cukrem pudrem.
Są niewiarygodnie proste w zrobieniu, aż dziwę się sobie, że do tej pory jadłam tylko takie kupione w cukierni... muszę zrobić! :)
OdpowiedzUsuńmusze wypróbowac!
OdpowiedzUsuńTeż takie robię, są pyszne!
OdpowiedzUsuń