Składniki:
- 2 podwójne piersi z kurczaka
- olej do smażenia
- przyprawa gyros
- 2 cebule czerwone
- puszka kukurydzy
- słoik sałatki szwedzkiej
- 1 kapusta pekińska
- majonez
- keczup
Mięso kroimy w kostkę, posypujemy solą, pieprzem i przyprawą gyros. Smażymy na rozgrzanym oleju. Odsączone z tłuszczu i ostudzone mięso układamy na dnie miski. Następnie smarujemy go keczupem. Na to układamy posiekaną w piórka cebulę oraz układam warstwę porwanej na kawałeczki kapusty i odsączoną sałatkę szwedzką. Następnie wysypuję odsączoną kukurydzę. Na górę daję jeszcze jedną warstwę kapusty, którą smaruję majonezem i robię esy-floresy z keczupu.
Sałatkę podaję ze świeżo upieczonymi bułeczkami, własnej roboty oczywiście.
ja ją robie z sosem czosnkowym
OdpowiedzUsuń