Składniki na ciasto:
- 3,5 szklanki mąki pszennej
- 2 jajka
- 1/3 szklanki cukru
- 2 łyżki miodu
- 15 dag margaryny
- 2 łyżeczki sody oczyszczonej
- Dodatkowo:
- gotowy krem karpatkowy
- mleko i margaryna potrzebne do jego przygotowania
- puszka masy krówkowej
- orzechy włoskie do posypania ciasta
Krem karpatkowy przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Jeden placek smarujemy 1/4 masy krówkowej i nakładamy krem karpatkowy. Przykrywamy drugim plackiem. Wierzch smarujemy resztą masy krówkowej i posypujemy posypujemy orzechami.
Ciasto najlepiej przygotować 2 dni przed podaniem, żeby zmiękło!
Na zdjęciu w tle choinka zrobiona ręcznie przez mojego gościa. Dziękuję Kasiu! :-)
i w całej okazałości :-)
Uwielbiam to ciasto ! Jest idealnie słodkie :)
OdpowiedzUsuńorzechy i krówka mmmiodzio :)
OdpowiedzUsuńOj tak, miodzio tez tam jest ;-) całość smakuje naprawdę pysznie
OdpowiedzUsuń