niedziela, 9 sierpnia 2015

Ciasto jogurtowo - malinowe bez pieczenia

Pogoda za oknem i afrykańskie temperatury sprzyjają deserom lekkim bez użycia piekarnika. Poniżej letnia wersja ciasta jogurtowego, które miało swoją premierę na blogu tutaj.

Składniki:
  • 2 jogurty typu greckiego po 400g każdy
  • 3 galaretki cytrynowe
  • 1,5 opakowania biszkoptów okrągłych
  • 2 galaretki czerwone
  • 0,5 litra zmiksowanych malin
Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 0,5 litra wody. Gdy ostygną miksujemy z jogurtami. Wylewamy do formy i na masie jogurtowej układamy biszkopty. Odstawiamy do lodówki, do stężenia.
Czerwone galaretki również rozpuszczamy w 0,5 litra wody i ostudzone mieszamy ze zmiksowanymi malinami. Wylewamy na masę jogurtową i czekamy aż stężeje w lodówce.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz