Pogoda za oknem i afrykańskie temperatury sprzyjają deserom lekkim bez użycia piekarnika. Poniżej letnia wersja ciasta jogurtowego, które miało swoją premierę na blogu
tutaj.
Składniki:
- 2 jogurty typu greckiego po 400g każdy
- 3 galaretki cytrynowe
- 1,5 opakowania biszkoptów okrągłych
- 2 galaretki czerwone
- 0,5 litra zmiksowanych malin
Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 0,5 litra wody. Gdy ostygną miksujemy z jogurtami. Wylewamy do formy i na masie jogurtowej układamy biszkopty. Odstawiamy do lodówki, do stężenia.
Czerwone galaretki również rozpuszczamy w 0,5 litra wody i ostudzone mieszamy ze zmiksowanymi malinami. Wylewamy na masę jogurtową i czekamy aż stężeje w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz