Składniki: na 3 osoby
- ok. 6 plastrów lazanii
- 1 szpinak mrożony
- pół opakowania fety
- 2 dzwonki łososia
- 3 plastry sera żółtego
- cebula, czosnek
- olej do podsmażenia
2. Łososia ugotowałam we wrzątku, krótko ok. 5 minut, i wyjęłam ości. Podzieliłam rybę na kawałki.
3. Plastry makaronu obgotowałam we wrzątku z odrobiną oliwy, tak po ok. półtorej minuty na plaster
4. Lazanię przygotowałam w silikonowej keksówce o długości 28 cm: układałam makaron, na to szpinak, potem łosoś. Znowu makaron, szpinak, pokruszona feta. Na kolejnym "makaronowym piętrze" był szpinak, łosoś i całość przykryta plastrami żółtego sera.
5. Keksówkę włożyłam do piekarnika, 180 stopni, na pół godziny.
Idealna dla mnie! Uwielbiam łososia i szpinak :)
OdpowiedzUsuńeee.. Co to za lazania bez beszamelu ? LIPA
OdpowiedzUsuń