Składniki:
- filet z dorsza, u mnie jeden spory wystarczył dla 2 dorosłych i 2 dzieci
- 2 średnie bakłażany
- 1 cukinia
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- puszka pomidorów
- 1/2 opakowania fety
- olej
- sól, pieprz
- zioła: bazylia, oregano
Cukinie obrane obgotowujemy, także pokrojone w plasterki, w osolonej wodzie ok. 5 minut.
Na oleju dusimy cebulę i czosnek, dodajemy pomidory i dusimy aż pomidory się rozpadną i powstanie gęsty sos. Doprawiamy ziołami i solą.
Do naczynia żaroodpornego na dno wylewamy połowę sosu pomidorowego, na to układamy kawałki ryby. Przykrywamy plastrami bakłażana i cukinii. Górę polewamy sosem pomidorowym i posypujemy pokruszoną fetą.
Pieczemy ok. 30-45 minut w piekarniku o temp. 180 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz