Kiedyś, dawno temu wypróbowałam przepis, bardzo nam smakował, ale jakoś o nim zapomniałam. Dziś postanowiłam go powtórzyć.
Składniki:
- 10 skrzydełek z kurczaka
- 3 ząbki czosnku
- 3 łyżki keczupu
- 1 łyżka musztardy francuskiej
- 1 łyżka miodu
- papryka chili w proszku
- sól, pieprz do smaku
- oliwa
Umyte i oczyszczone skrzydełka nacieramy marynatą przygotowaną z roztartego czosnku z solą i pozostałych składników, oprócz oliwy. Pojemnik ze skrzydełkami w marynacie wstawiamy do lodówki na minimum 8 godzin. Blachę nacieramy oliwą, tak aby na dnie była jej cienka warstwa. Przekładamy skrzydełka na blachę i pieczemy ok. 45-50 minut w piekarniku z termoobiegiem w temperaturze 150 stopni.
Skrzydełka smakują na ciepło, np. z ryżem i surówką jak i na zimno z chlebem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz