czwartek, 3 stycznia 2013

Andrutki - bez pieczenia

Składniki:
  • 1/2 szklanki mleka
  • 25 dag cukru
  • 1 kostka margaryny
  • 2 łyżki kakao
  • 25 dag herbatników ("Petitki" lub "Szkolne")
  • bakalie: orzechy włoskie, rodzynki, skórka z pomarańczy
  • 2 wafle tortowe

Wykonanie:

Zagotować mleko z cukrem, margaryną i kakao. Wystudzić. Następnie dodać pokruszone drobno herbatniki i bakalie.
Masą posmarować jeden wafel i przykryć drugim. Żeby wafle dobrze się skleiły, można na górze poukładać coś ciężkiego, np. kilogramowe paczki cukru. Odstawić w chłodne miejsce do stężenia. Na drugi dzień pokroić na małe kawałki i zajadać się :-)


1 komentarz:

  1. Sama takie robię, mmm... pychotka. pozdrawiam i zapraszam do siebie http://niekoniecznieperfekcyjnapanidomu.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń